Terrazzo, een uniek materiaal voor je werkblad

Terrazzo is een materiaal dat bestaat uit fragmenten van natuursteen en marmer, geagglomereerd met cement of hars. De oorsprong ervan gaat terug tot de Romeinse oudheid, maar dankzij de esthetische en ecologische kwaliteiten heeft het de afgelopen jaren een echte heropleving van de belangstelling ervaren. Het biedt daarmee een duurzaam alternatief voor traditionele materialen als graniet of kwarts voor het creëren van werkbladen en spatwanden in keukens.

De kenmerken van beige en wit Terrazzo

Ons assortiment beige en witte Terrazzo werkbladen onderscheidt zich door de warme en lichte uitstraling. De lichte tinten brengen een vleugje elegantie in uw keuken en zijn tegelijkertijd gemakkelijk te combineren met verschillende decoratieve stijlen. De onregelmatige stukken geven Terrazzo ook zijn unieke textuur, die varieert afhankelijk van de afmetingen van de gebruikte fragmenten.

Lire également :  Verander uw Slaapkamer in een Spectaculair Landschap met Panoramisch Hoofdbordbehang

Dit materiaal heeft verschillende voordelen:

 • Duurzaamheid : Terrazzo is bestand tegen krassen, stoten, vlekken en thermische variaties dankzij de stevige samenstelling.
 • Makkelijk onderhoud : Een eenvoudige, regelmatige reiniging met een zachte, vochtige doek is voldoende om de glans van het werkblad te behouden.
 • Unieke esthetiek : Elk Terrazzo-werkblad is anders en biedt een originele en gepersonaliseerde visuele weergave.
 • Ecologisch : Terrazzo is gemaakt van gerecyclede materialen, waardoor de ecologische voetafdruk van uw keuken wordt verkleind.

Levering en installatie van het Terrazzo werkblad

Wij bieden levering in het hele vasteland van Frankrijk, met een levertijd variërend van 3 tot 6 weken, afhankelijk van de gekozen afmetingen en afwerkingen. Onze werkbladen zijn verpakt in een verstevigde verpakking, zodat ze tijdens het transport optimaal beschermd zijn. Wij raden u echter aan om bij ontvangst de staat van het pakket te controleren om onaangename verrassingen bij het uitpakken te voorkomen.

Om de installatie te vergemakkelijken, bieden wij ook een gedetailleerde handleiding aan, evenals de accessoires die nodig zijn voor de montage (schroeven, steunen, enz.). Het is belangrijk om deze instructies nauwgezet op te volgen om de stabiliteit en levensduur van het Terrazzo-werkblad te garanderen. Aarzel niet om een ​​professional te bellen als u niet bekend bent met dit soort interventies.

Lire également :  Duurzaamheid en Klantenservice Op Z'n Best: Een Blik op de Ecologische Praktijken van een Parijs Meubelbedrijf

Tips voor gebruik en onderhoud van het beige en witte Terrazzo werkblad

Om de esthetiek en technische eigenschappen van het materiaal te behouden, moet u een paar eenvoudige handelingen uitvoeren:

 • Beschermen tegen thermische schokken : Gebruik onderzetters om uw hete pannen te plaatsen en vermijd direct contact met zeer koude voorwerpen.
 • Voorkom krassen : Gebruik liever een snijplank dan direct op het werkoppervlak te snijden.
 • Regelmatig schoonmaken : Veeg eventuele vlekken af ​​met een zachte, vochtige doek en een mild reinigingsmiddel en spoel vervolgens af met schoon water. Vermijd schurende of chloorhoudende producten die het oppervlak van de Terrazzo kunnen beschadigen.
 • Zorg voor een goede hygiëne : Maak uw keuken regelmatig schoon om de verspreiding van bacteriën en andere micro-organismen die schadelijk zijn voor de gezondheid te voorkomen.

Maatwerkmogelijkheden en bestelproces

Wij bieden verschillende opties aan om uw beige en witte Terrazzo werkblad te personaliseren:

 • Aangepast formaat: Wij maken sneden volgens uw exacte afmetingen om perfect aan te passen aan uw keukenruimte.
 • Verschillende afwerkingen: Kies uit verschillende afwerkingen (gepolijst, satijn, mat, enz.) om het gewenste resultaat te verkrijgen.
 • Specifieke decoraties: Integreer gepersonaliseerde patronen of inlays in de samenstelling van de Terrazzo om een ​​uniek ontwerp te creëren dat bij u past.
Lire également :  Stijlvol en Duurzaam: Topkeuzes voor de Beste Granieten Werkbladen

Conclusie

Het beige en witte Terrazzo werkblad vormt een esthetische, duurzame en ecologische oplossing voor uw moderne keuken. Dankzij ons gebruiks- en onderhoudsadvies en onze maatwerkmogelijkheden profiteert u optimaal van de voordelen van dit unieke materiaal. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie of vraag een gepersonaliseerde offerte aan.