Presentatie van het T.One® AquaAIR-systeem

Het T.One® AquaAIR-systeem is een innovatieve en efficiënte lucht/lucht-warmtepomp, ontworpen om optimaal verwarmings- en thermisch comfort in woningen te bieden. Dit apparaat vangt de energie op die aanwezig is in de buitenlucht en verspreidt deze efficiënt naar de kamers via een luchtnetwerk dat in een verlaagd plafond is geïntegreerd. Dankzij de geavanceerde technologie verbetert de T.One® AquaAIR het comfort van de bewoners en wordt tegelijkertijd een aanzienlijke energiebesparing gerealiseerd.

Hoe T.One® AquaAIR werkt

De T.One® AquaAIR-warmtepomp werkt volgens het principe van aerothermische energie, dat bestaat uit het terugwinnen van calorieën uit de buitenlucht om de binnenkant van een gebouw te verwarmen of te koelen. Het apparaat bestaat hoofdzakelijk uit een binnenunit, die is aangesloten op het luchtnetwerk, verborgen achter een verlaagd plafond.

Wanneer de buitentemperatuur daalt, haalt het systeem beschikbare calorieën uit de lucht en brengt deze met behulp van een koelmiddel over naar de binnenunit. Eenmaal verwarmd door dit compressie-expansieproces, worden deze calorieën via ventilatieopeningen gelijkmatig over alle kamers van het huis verdeeld. Deze diffusiemethode maakt een snelle en gelijkmatige temperatuurstijging mogelijk, waardoor een optimaal comfort voor de bewoners wordt gegarandeerd.

Lire également :  Panoramisch Hoofdeinde Behang: Een Stijlvolle en Unieke Update voor Jouw Slaapkamer

Installatie van T.One® AquaAIR

De installatie van het T.One® AquaAIR-systeem moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde professional, die zorg draagt ​​voor de installatie van de binnenunit en voor de benodigde aansluitingen. Het apparaat wordt doorgaans in een technische ruimte zoals een kast of wasruimte geplaatst, dichtbij de te verwarmen ruimtes.

Het ventilatienetwerk wordt vervolgens op een discrete en esthetische manier in het verlaagde plafond geïntegreerd, zonder zichtbare radiatoren. De ventilatieopeningen zijn verdeeld volgens de thermische behoeften van elke kamer om een ​​uniforme warmteverdeling te garanderen. Tenslotte wordt de afvoer van condensaat dat voortkomt uit het verwarmingsproces verzekerd door een geschikt systeem.

Noodzakelijke verbindingen

  • Elektrische voeding: de T.One® AquaAIR moet op het elektriciteitsnet worden aangesloten om de compressor en de verschillende elektronische componenten van stroom te voorzien.
  • Koelmiddelcircuit: dit wordt gebruikt om het koelmiddel tussen de buitenunit en het interieur van het huis te transporteren.
  • Hydraulische netwerken: ze maken het mogelijk de teruggewonnen calorieën uit te wisselen met het water dat circuleert in de centrale of sanitaire verwarmingscircuits (bij de productie van warm water).
Lire également :  Jouw Eigen Onderwater Wereld: Kwallenaquaria Als Perfecte Thuis Voor Zeeliefhebbers

Belangrijkste kenmerken van T.One® AquaAIR

Het T.One® AquaAIR-systeem is verkrijgbaar in verschillende modellen om aan te passen aan de specifieke behoeften van elke woning. Het biedt ook geavanceerde functies zoals gecentraliseerde bediening en connectiviteit met de AldesConnect® Box, waardoor bediening op afstand via een mobiele applicatie mogelijk is.

Modellen beschikbaar

Het T.One® AquaAIR-assortiment biedt verschillende modellen die zijn aangepast aan verschillende behuizingsconfiguraties:

  • T.One® AquaAIR Mono: dit model is ontworpen voor individuele woningen en is uitgerust met een enkele binnenunit en kan tot 4 kamers verwarmen.
  • T.One® AquaAIR Duo: ideaal voor collectieve woningen of grote ruimtes, beschikt over twee binnenunits en kan tot 8 kamers verwarmen.

AldesConnect™: afstandsbediening via mobiele applicatie

AldesConnect™ is een mobiele applicatie waarmee u het T.One® AquaAIR-systeem op afstand kunt bedienen. Dankzij deze intuïtieve interface kunnen gebruikers de gewenste temperatuur in elke kamer aanpassen, verwarmingstijdvakken programmeren of zelfs hun energieverbruik in realtime volgen. Deze oplossing biedt dus meer controle over het thermisch welzijn en bevordert tegelijkertijd extra energiebesparingen.

Voordelen van het T.One® AquaAIR-systeem

  • Verhoogd comfort: dankzij de homogene en snelle diffusiemethode verbetert T.One® AquaAIR het thermische comfort van de bewoners aanzienlijk.
  • Energiebesparingen : Door de calorieën uit de buitenlucht terug te winnen, vermindert dit systeem het energieverbruik in verband met verwarming aanzienlijk.
  • Discretie: geïntegreerd in een verlaagd plafond is het luchtnetwerk onzichtbaar en stil, wat een esthetische en discrete oplossing biedt voor het verwarmen van kamers.
Lire également :  Vernieuw uw Slaapkamer met een Houten Latten Hoofdbord: Voordelen, Stijlen en Installatiegids

Dagelijkse productiecapaciteit voor warm water

Afhankelijk van de modellen en de specifieke behoeften van elke woning kan de T.One® AquaAIR ook zorgen voor de productie van sanitair warm water. De dagelijkse capaciteit varieert afhankelijk van de klimatologische omstandigheden en het isolatieniveau van het gebouw. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat deze warmtepomp een opmerkelijk algemeen rendement biedt voor zowel verwarming als warmwaterproductie.

Dankzij de uitzonderlijke energieprestaties en de geavanceerde functies zoals de AldesConnect™ Box of de discrete installatie achter een verlaagd plafond onderscheidt het T.One® AquaAIR-systeem zich als een ideale oplossing om een ​​optimaal thermisch comfort te garanderen en tegelijkertijd aanzienlijke besparingen te realiseren op uw energierekening.